Hornby går stærkt ind i TT

Forsiden af Hornbys TT katalog

OPDATERING TIL NEDENSTÅENDE:

Siden artiklen blev skrevet har Hornby i TT120 udleveret de to togsæt “The Scotsman” og “The Easterner”, en stor del af deres skinne-program, bygninger mv. Endvidere også enkelte lok og vogne, som kan supplere togsættene.

Oprindelig artikel:

I mandags (10.10.2022) sprang den store bombe: engelsk Hornby går stærkt ind i TT med et komplet program af britiske modelle i TT.

I sommers gik PECO ud med meddelelsen om, at de gik ind i britisk TT. PECO er allerede kommet med en del af deres nye TT-spor (flexskinner og medium sporskifte og korte sporskifter er på vej). Da PECO lancerede deres nyheder i TT, sagde de også, at mere var i vente. Det var så Hornbys store all-in satsning i TT:

  • 32 siders nyhedsprospekt (vedhæftet)!
  • 4 damploks, 2 dieselloks og et lyntog – alle i forskellige udgaver
  • 5 forskellige serier personvogne: Pullmann-vogne (luksustog) fra Flying Scotsmann, British Rail Mk1 (kan man kalde britiske standardvogne), Southern Rail type 57, British Rail Mk2 personvogne (moderne personvogne), British Rail Mk3 Intercityvogne
  • Forskellige godsvogne: åbne, lukkede, tankvogne, selvtømmevogne samt malmvogne
  • Komplet skinnesystem med mange elementer (altså ved siden af PECO) – der vil således fremover være ikke mindre en 6 forskellige TT-skinnesystemer: Tillig Modellgleis, Tillig Bettungsgleis, Kühn, PECO, Hornby og TT-Filigran (!)
  • Bygninger i TT
  • Britiske biler i TT i samarbejde med Oxford Diecast
  • Skinnemåtte til opstart af lille hjemmeanlæg
  • Hornby TT-Univers med egen TT-Club, onlineunivers med blog, online vejledninger til opbygning af anlæg, instruktionsvideoer mv.

 

Hornby kalder deres nye TT-program for TT:120, altså korrekt international skala TT 1:120 på 12 mm spor. Dette for at adskille det fra det gamle Triang TT3 fra 50- og 60-erne, der var i skala 1:100 men på TT sporvidde 12 mm.

 

Her er forskellige link – nyhedskataloget finder du på Hornbys hjemmeside:

 

Hornbys hjemmeside TT:120 med nyhedskatalog til download:

https://uk.hornby.com/hornbytt120

 

58 minutters præsentation af Hornbys komplette TT-program:

https://www.youtube.com/watch?v=biiFX3KS6GM

 

Side fra nyhedskatalog (okt. 2022)