Hjemmeanlæg i TT – inspiration

Flere af klubbens medlemmer har hjemmeanlæg. Her er et med typiske dimensioner for et hjemmeanlæg 3,10 x 1,10 meter. Anlæggets tema er DR (Deutsche Reichsbahn) i slut 1960-erne/start 1970-erne. Det er en etsporet hovedstrækning hvorfra der udgår en sidebane. Sidebanen slynger sig op gennem dalen og har en mellemstation og en endestation. Der køres både med damp-, diesel- og el-lokomotiver.

Udover de synlige stationer har hovedstrækningen en skjult banegård med fire gennemgående spor, to blindspor og en vendesløjfe. Den skjulte banegård ligger under sidebanens mellemstation, mens vendesløjfen ligger under endestationen/fabrikken.

Anlægget har mange muligheder for realistisk kørsel og rangering – der køres efter en køreplan, så der kan afvikles en dags realistiske trafik fra tidlig morgen til sen aften. Banen er oprindelig bygget som analogt anlæg, men den er nu digitaliseret med Roco digitalboks og Multimus – de gamle analog transformatorer, som tidligere blev benyttet, kan stadig ses på et af billederne.